1. Medvedjak Ekspres, Golte, 16.03.2014

V nedeljo, 16. marca 2014 bo na Golteh potekalo zanimiva turno smučarska tekma posameznikov – 1. Medvedjak Ekspres.

Tekmovanje bo potekalo na smučišču Golte, v neposredni bližini Hotela Golte, kjer bodo potekale tudi registracije tekmovalcev. Parkirni prostor je urejen na koncu asfaltne ceste na Golte pri Alpskem vrtu.

1. Medvedjak Ekspres

Program tekmovanja

  • 9.30 –10.30 – registracija, pozne prijave v Hotelu Golte
  • 11.00 – štart tekmovanja
  • 13.00 – kosilo v Hotelu Golte
  • 14.00 – razglasitev razultatov in podelitev nagrad

Prijave

Predprijave prireditelji zbirajo preko spletnega obrazca do petka, 14. marca. Prijave bodo mogoče tudi na dan prireditve med 9.30 in 10.30, vendar ob višji startnini.

Startnina

15 Eur za predprijavljene, 20 eur za prijavljene na dan tekmovanja. Ob plačilu štartnine prejmete štartno številko, štartni paket in kupon za kosilo.

Trasa proge in pravil atekmovanja

Trasa bo speljana po neurejenem delu smučišča Golte po progi Medvedjak, in sicer v treh krogih. Štart in cilj bosta pri Hotelu Golte ob sedežnici na Medvedjak na nadmorski višini 1410 metrov. Tam bosta v označeni coni potekali tudi menjavi po prvem in drugem spustu.

Na vrhu smučišča Medvedjak (1573 metrov nadmorske višine) pa bodo potekale menjave po vseh treh vzponih. Tekmovalci morajo v coni za menjave najprej položiti palice na tla, opraviti z menjavo v celoti, šele nato lahko vzamejo palice in zapustijo cono. Prekrški bodo kaznovani s pribitki. Prav tako bo s pribitkom kaznovano vsako nešportno obnašanje in neupoštevanje označene trase.

Skupna višinska razlika v treh vzponih: 489 metrov.